Finn Balansen i Ditt Eget Liv

Det er viktig å finne balansen i ditt eget liv, slik at du ikke lar din egen frykt hindre deg i å leve opp til dine drømmer om det perfekte liv. Det er vesentlig å vite at det er du som tar dine valg, setter dine mål, og planlegger din hverdag. Både ubevisst- og bevisst er dette noe du kan endre og fokusere på. Mental- og fysisk helse henger godt sammen.

Det er du som må prestere i ditt liv, og det er bare du som kan endre både kosthold, trening og variasjon i hverdagen for at livet ditt skal bli den drømmen som du ønsker å leve opp til. Du har sikkert hørt den velkjente setningen: <<Det er viktig å kjenne sine begrensninger>> Vel, det er også viktig å ikke la deg begrense av dine egne- eller andres fordommer, som hinter frempå om at du ikke er god nok til å mestre flere ting i hverdagen enn det du allerede har på dagsplanen. Det er bare du som kan bestemme deg for å mestre denne frykten for å ikke oppnå det du vil, ingen andre.

Fortellingen om haren og skilpadden er et godt eksempel på at du ikke må gi opp før du har nådd målstreken. I stedet for å anse skilpadden som en konkurrent, la haren seg like gjerne til for å sove før han nådde målstreken. Skilpadden benyttet derimot alle krefter til å gå så fort den kunne, og passerte etter hvert den sovende haren og krysset målstreken først.

Denne fortellingen viser at det å fastsette dine mål er en viktig del av oppgaven, men det er også viktig å fastsette en plan for hvordan du skal nå målet ditt! På dårlige dager er det viktig å fokusere på planen- og ikke nødvendigvis på målet. Med små konsekvente steg – er du skilpadden i fortellingen og ikke haren som la seg til å sove. Målstreken er selve belønningen for at DU besluttsomt har fulgt planen din!

 

Mental og Fysisk Helse Henger Sammen

Det sies at mental og fysisk helse henger sammen. Med en kropp som fungerer og et nettverk av aktiviteter å gå til hver dag – som skole, jobb og fritidsaktiviteter, vil du merke at hodet også fungerer. Det sies også at trening bremser alderen. Når du fokuserer på holde i gang <<hjerterytmen>> i løpet av dagen, er det ingenting som er bedre enn å bare komme seg ut av godstolen, slik at pulsen slår litt raskere, tankene løper litt og ikke minst aktivitetsnivået stiger. Mental mestring er viktig, og henger sammen med din fysiske kropp.

En gåtur sammen med en god venn får i gang de sosiale egenskapene. Øvelser med eksempelvis Yoga/Meditasjon kan derimot bistå deg med å finne din mentale balanse. Dette kan bidra til at din følelse av mestring øker i forhold til det du til enhver tid har på listen over gjøremål hver dag.

Sett ord på dine drømmer, skriv dem ned og kryss av når de er oppnådd. Dine drømmer er dine mål i livet ditt. Dine drømmer kan også mentalt aktiveres som dine mål i livet. Om du behøver å endre dine mål for å oppnå andre mål, er det også et helt ærlig valg å ta for seg selv. Noen mennesker drømmer om materielle goder, mens andre gjerne setter seg fysiske mål, som det å gå ned noen kilo etter jul, eller stramme opp bikinikroppen. Det er selvsagt lov å drømme om å passe inn i fjorårets badedrakt også. Her er det vesentlig at både hode og kropp henger sammen. Kanskje det går an å endre treningsrutiner eller fokusere på å holde seg i form så lenge man bare klarer å opprettholde en del av drømmen hver dag.

Bare du kan bestemme over din egen tidsklemme. Dine behov til å være aktiv henger gjerne sammen med at din aktivitet hele tiden gradvis økes. Det er på tide å få opp dampen litt, er en setning som kanskje går igjen i mange norske hjem. Ingenting er mer irriterende enn å få negative kommentarer hengende over seg og det øker ikke akkurat selvtilliten heller.

Det er da den mentale biten kommer inn i bildet. Med den gode tanken om det perfekte liv, vil du både mestre og møte drømmen om at dine mål blir oppnådd. Husk at du er verdt det, og at alt som skal til er å komme seg ut av godstolen, og møte hverdagen med godt mot!

 

-Per-Aage Sørgaard
Livsstil Trener – Skaperen av Det Nye Livsstilkonseptet Sprekt Liv Mannen bak Spræk.no

 

 

Kjenner Du noen som ville likt denne artikkelen? (eller noen som trenger et hint?!) Del gjerne denne artikkelen på facebook.

 

 

Lignende poster

Drikker Du Nok Vann?

VANN ER VERDENS BESTE TØRSTEDRIKK! Vann, Den Beste Tørstedrikk for Barn, Ungdom, Voksne og Eldre. Vi Klarer Oss i Flere Uker Uten Mat, Men Uten Vann Bare i Noen Få Dager. Kroppen vår består av ca. 60-70% Vann! […]

Les mer

Er styrketrening noe for meg ?

JA !!!  I utgangspunktet kan og bør alle bedrive styrketrening i en eller annen form.  Uansett alder, kjønn eller om du har en funksjonshemning, vil det å trene styrke gi deg et bedre og sunnere […]

Les mer

Start Ditt nye å Spræke liv i sofaen !

En plass må man begynne, hvorfor ikke i Sofaen?   En sofa kan brukes til så mangt ligge, sitte, sove…hvorfor ikke starte Ditt Nye Spreke Liv i sofaen? Det finnes mange enkle, effektive & morsomme […]

Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *