For Travle Mennesker – 4 Enkle Grep For å Leve Sunnere.

FANGET I LIVSSTIL FELLEN

Noen ganger kan vi alle bli fanget i livsstil fellen av for lite mosjon, for mye takeaway og ferdigmat og ikke nok søvn.

Men i bakhodet så vet vi også at det å leve et Sunt og Sprekt Liv ikke er det enkleste å gjennomføre, og den triste sannhet er at mange av oss ganske enkelt har det for travelt i hverdagen til å starte med noen nye livsstil endringer.

Vi vet også at ved å gjøre noen enkle endringer kan vi leve lengre, sunnere og ha våre kropper forberedt til vår pensjonist tilværelse…….uten noen livsstil sykdommer som vil ødelegge vår lykke senere i livet.

Det er ikke nødvendigvis det at du ikke har motivasjon eller ikke ønsker en bedre livsstil – det er rett og slett fordi du føler at du ikke har tid til å gjøre de nødvendige endringer for å snu om på din livsstil fordi, ja det tar tid, planlegging og mental energi til å gjøre positive endringer!

Beklager, men dette er bare de harde fakta. Alle fakta om et sunnere liv er ditt svar på hvordan få et bedre liv.

Men tro meg…du KAN snu om på ting viss du endrer på ditt tankesett og noen av vanene du så lett har sluppet til i løpet av årene, sannsynligvis uten egentlig å ha lagt merke til det.

 

4 TIPS TIL SUNNERE LIVSSTILVANER

1. Lag små og regelmessige endringer i din livsstil.

Du trenger ikke fullstendig revolusjonere din livsstil over natten. Faktisk, med din nåværende jobbsituasjon og andre ting som foregår i livet ditt, så kan det hende at du aldri vil oppnå din ideelle livsstil.

Det er viktig å huske på at du ikke er nødt til å bli en av dem som går til gymet 0500 hver morgen og klarer å drikke nok vann gjennom hele dagen, selv om styrketrening er så viktig når man blir eldre. (noe vi alle blir!).

Start med enkle forandringer, som å spise en sunnere frokost, være oppmerksom på hvor mye sukker du spiser, ta trappen i stedet for heisen på vei til kontoret.

Små endringer gjort regelmessig ender opp til å bli store endringer over tid! La oss si at du for eksempel bedrer ditt kosthold eller trening med 1% hver uke, det blir en forbedring på 52% gjennom et år.

Høres enkelt ut når du ser på det på den måten, ikke sant?

2. Finn en Venn

I stedet for å prøve å gjøre forandringer for deg selv, finn noen å gjøre det sammen med.

Det kan være din partner, din beste venn, en nabo eller hele familien. Når dere alle gjør en livsstil endring sammen, så er det ikke bare enklere å holde seg til det, men også å få støtten man trenger under tøffe tider…….og det vil bli noen av de.

3. Husk,det handler ikke bare om din fysiske helse

En sunnere livsstil handler ikke bare om å gå ned i vekt, trene mer eller spise sunnere.

Det handler også om din mentale helse, så du kan tenke på måter å bedre den også.

Bruk en time, minst en gang i uken til å meditere, ta en drink med en venn eller oppsøk fagfolk viss du har ting du trenger å få løftet av dine skuldre. En reduksjon av ditt stressnivå er det samme som bedre helse, både fysisk og psykisk!

Føler du deg fortsatt for “busy” når det kommer til å opprettholde en sunn livsstil?

Det er nøyaktig derfor du trenger litt “time out”.

Alle kan prioritere 10 minutter hver dag for litt “stille tid”, å det må du virkelig gjøre viss du føler deg sliten.

4. Hvis du ikke lykkes, prøv å prøv igjen!

Å starte en ny diett på mandag kan virke som en god ide, men viss du føler for å gi opp før du har kommet til onsdagen, ikke bekymre deg. Mange vil si at “dietter”  ikke virker uansett.

Tillat deg selv tid til å komme inn i en sunnere livsstil, vær tålmodig med deg selv. Viss du ramler av lasset, glem det, kom deg opp igjen å start på nytt.

Du kan tenke om det å starte på nytt slik: Det er ikke noe som heter å “gå tilbake til rute 1”. Selv om du føler at du må “starte på nytt”, prøver du denne gangen med mer kunnskap, styrke og kraft enn du hadde tidligere. Så kom deg opp å gå for det!

En sunn livsstil er noe du skal være i stand til å følge resten av ditt liv – det er ikke en korttidsløsning.

 

-Per-Aage Sørgaard
Livsstil Trener – Skaperen av Det Nye Livsstilkonseptet Sprekt Liv – Mannen bak Spræk.no

 

Kjenner Du noen som ville likt denne artikkelen? (eller noen som trenger et hint?!) Del gjerne denne artikkelen på facebook.

Lignende poster

Drikker Du Nok Vann?

VANN ER VERDENS BESTE TØRSTEDRIKK! Vann, Den Beste Tørstedrikk for Barn, Ungdom, Voksne og Eldre. Vi Klarer Oss i Flere Uker Uten Mat, Men Uten Vann Bare i Noen Få Dager. Kroppen vår består av ca. 60-70% Vann! […]

Les mer

Finn Balansen i Ditt Eget Liv

Det er viktig å finne balansen i ditt eget liv, slik at du ikke lar din egen frykt hindre deg i å leve opp til dine drømmer om det perfekte liv. Det er vesentlig å vite at det […]

Les mer

Start Ditt nye å Spræke liv i sofaen !

En plass må man begynne, hvorfor ikke i Sofaen?   En sofa kan brukes til så mangt ligge, sitte, sove…hvorfor ikke starte Ditt Nye Spreke Liv i sofaen? Det finnes mange enkle, effektive & morsomme […]

Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *