Helse når man passerer 40

For de av oss som har passert 40, så innser man at det finnes mange utfordringer for å ivareta god helse. Det er mange grunner til at dette var enklere når man var i 20-årene, men når man fyller 40 er det enda viktigere da man er utsatt for flere sykdommer relatert til hjerte og blodomløp hvis man ikke passer på å følge en sunn diett og ikke passer på å holde seg i form. Krevende hverdager er ofte en grunn til at mange prioriterer bort trening eller mosjon, og krevende jobbsituasjoner kan også gjøre at man spiser mindre sunt enn hva man burde gjøre.

Krevende hverdager

Krevende hverdager er ofte tilfelle for personer frem til de fyller 40, og også en periode etter dette. De fleste som starter familie gjør dette før de fyller 30, og når man skal følge opp hus, hjem og barn, så krever dette mer enn mange er forberedt på. For å tjene nok penger til alt man ønsker for barnas oppvekst, så må ofte begge foreldre være i full jobb. Da er det utfordrende å rekke oppfølging av barna med barnehage, skolegang og fritid. Foreldre prioriterer i de aller fleste tilfeller barn og inntekt foran for eksempel trening. Når man er i 30- eller 40-årene er det mange som mister fokus på trening, mosjon og diett.

Redusert forbrenning

Med alder kommer også en redusert forbrenning. Dette følger naturlig med alder, og i tillegg vil mange oppleve at livssituasjonen også reduserer forbrenningsnivå. Når man erstatter treningshverdager med kontorjobb, så vil dette gjøre et vesentlig utslag på forbrenningen. Forbrenningsnivået kan påvirkes både av diett og av mosjon og trening.

Trening viktig for god helse

Spesielt er menn over 40 utsatt for hjertesykdommer og redusert blodomløp som kan skyldes redusert forbrenning og feil diett over tid. Det er derfor ekstra viktig for denne gruppen personer å bruke nødvendig tid på å oppnå en sunn diett i tillegg til et riktig nivå av mosjon eller trening.

Per-Aage Sørgaard

Ned i Vekt Coach & Online Trener

Grunnlegger av Spræk.no